38 нелегални мигранти, сред които осем деца и бебе, бяха

...
38 нелегални мигранти, сред които осем деца и бебе, бяха
Коментари Харесай

Какво е състоянието на мигрантите, спасени край Шабла?


38 незаконни мигранти, измежду които осем деца и бебе, бяха избавени в морето край Каварна. Операцията е била извънредно рискована поради бурното море, обясниха от Граничната полиция.

Опитът на мигрантите да стигнат по този метод до ЕВропа е бил доста опасен. Пътували са в 8-метрова лодка без никакви обозначителни знаци. Вероятно става въпрос за турски кораб, прецизираха от Граничната полиция.

Все още не е известно кой от всички 38 души на борда е управлявал лодката.

Спасени мигранти край Шабла


Спасените мигранти се дефинират като сирийци и афганистанци. Имало е 8 дами и 8 деца, измежду които и бебе на 2 месеца. Не е ясно какъв брой време са пътували, пред граничните управляващи са обяснили, че не са яли от 2 дни.

След като дойдоха в Каварна, мигрантите бяха прегледани в локалната болница.

„ Почти нямаше хора със съществени здравни проблеми. Имаше едно малко дете на 2 месеца, което беше с повръщане и разстройство. Другите деца бяха спокойни, без недоволства, без температура “, сподели доктор Хамза Велиев, шеф на МБАЛ-Каварна.

Двумесечното бебе е настанено в Инфекциозната клиника в Добрич. Една от дамите е била с хипертония, а друга с бъбречни проблеми.
След медицинските прегледи мигрантите бяха отведени за разпит в полицейското ръководство.

Спасени мигранти край Шабла


Целта на мигрантите е била да доближат до румънския бряг и оттова към Западна Европа. След блуждаене в морето и извършената избавителна интервенция обаче, те се озоваха в общинския хотел в Каварна, където са под защита. Оттук следва да бъдат заведени в бежански център.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР