38 населени места в област Русе са все още без

...
38 населени места в област Русе са все още без
Коментари Харесай

Близо 25 000 абонати са всеоще без ток Русенско

38 обитаеми места в област Русе са към момента без електрозахранване. Засегнатите клиенти са близо 25000. 48 електропроводи за приблизително напрежение от 20кV са развалени в района. Повредите са от най-различен темперамент, като доминират скъсани проводници, счупени конзоли и изолатори и пречупени стълбове.

Екипите на Електроразпределение – Север не престават да работят макар усложнената метеорологична конюнктура. Благодарение на напъните на чиновниците на сдружението непрекъснато се усилва броят на обитаемоте места с възобновено електроподаване. За в този момент обстановката е най-тежка в общините Борово и Ценово. На места там, където няма електричество има проблеми с мобилните оператори и GSM-те не работят. В някои от общините към момента има краткотрайни усложнения при потреблението на стационарните телефонни линии и подаването на питейна вода. От електроразпределителното сдружение се работи преобладаващо за възобновяване на тока при помпените станции на ВиК и обезпечаването на електричество за обитаемоте места.

Всички пътища от републиканската пътна мрежа се почистват и обработват срещу замръзване. Припомняме, че пътищата от Русе към София и от Русе към Варна са отворени. Затворен остава пътят сред Русе и Разград, като казусът е в огромните снегонавявания на територията на Разград. Утре в общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово ще бъде неучебен ден за всички детски градини и учебни заведения. Също по този начин в русенската Професионалната гимназия по селско стопанство „ Ангел Кънчев “ също няма да се учи. Там образователният развой е преустановен заради паднал електрически дирек върху физкултурния салон на учебното заведение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР