38-годишният Владимир Василев, обвинен в убийството на Станимир Иванов –

...
38-годишният Владимир Василев, обвинен в убийството на Станимир Иванов –
Коментари Харесай

Убиецът на Стамбето иска да излезе от ареста, поддържа версията за самозащита

38-годишният Владимир Василев, упрекнат в убийството на Станимир Иванов – Стамбето, на следващия ден още веднъж заства пред съда. Той желае да бъде изменена мярката му за неотклонение, като твърди, че няма да се укрие, а до момента в който чака правосъдния развой би трябвало да се грижи за бизнеса и децата си.

Преди няколко месеца Пловдивският апелативен съд удостовери мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и отхвърли жалбата му за смяната й в „ домакински арест “ като неоснователна.

Василев е упрекнат за това, че на 24 март м.г. съзнателно е умъртвил Станимир Иванов – Стамбето в офис за бързи заеми в Стара Загора. Пострадалият работил от няколко години за притежателя на компанията, а убийството е осъществено със законно притежаван револвер.

Апелативният съд реши, че от събраните по делото доказателства не е разколебано обоснованото съмнение, че Василев е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат и то по по-тежкия член от Наказателния кодекс за преднамерено ликвидиране, което се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Магистратите са безапелационни, че убийството не е осъществено под въздействието на физиологичен афект, а обвиненият се е подготвил авансово за него. Отпратил служителката си и останал самичък с потърпевшия и брат си, като преди този момент изключил охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самоотбрана, тъй като потърпевшият извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото. Действително е открит сгъваем нож, само че той е бил в облеклата на потърпевшия.

Обвиняемият и юристите му не престават да поддържат версията, че убийството е непредумишлено и е било при самоотбрана.

Иванов, който е с дебело престъпно досие, е бил погубен с един патрон в главата. Трагедията се е разиграла в центъра на града, на ул. " Цар Симеон Велики " 142. Стамбето имал среща с братята Владимир и Милен Младенови Василеви, с които имал общ бизнес от няколко години. Той се занимавал с настоящата активност в петте заложни къщи на братята. Влязъл минути преди 17 часа, дружно с шефката на къщите - Десислава, с която живеели на фамилни начала. Младенови изпратили Десислава да вземе някакви документи от един от офисите и тримата останали сами в постройката. Малко по-късно на 112 е получен сигнал за погубен мъж на въпросния адрес. Когато служителите на реда отишли на място, Владимир Младенов предал оръжието си и декларирал, че той е прострелял Иванов след скандал. Двамата братя са имали разрешителни за късоцевно огнестрелно оръжие. Заради дебелото си престъпно досие, Иванов не е имал право да носи огнестрелно оръжие и такова не е намерено у него. Според окръжния прокурор на Стара Загора Димо Атанасов убитият е имал в себе си нож. На този стадий обаче няма никаква информация убитият да е употребявал хладно оръжие.

Записи от охранителните камери сега на убийството обаче няма. Според показанията на водача на началника самият той ги е изключил по разпореждане на Владимир същия ден, към 17. 00 ч.

Познати на причинителя и жертвата са безапелационни, че в тази ситуация няма по какъв начин да става дума за самоотбрана. Владимир не за първи път проявявал обществено експанзия.

Приятели на Стамбето предоставиха и видеозапис от офиса на Василев, на който се вижда по какъв начин Владимир бие мъж, защото го подозира в кражба. " Нали знаеш, че мога да те убия? Къде отиваш да крадеш, бе! " заканва се Владимир, а по-късно му забива някълко юмрука. Всичко това се случва пред очите на негови чиновници, които не реагират. За тях, явно това е всекидневие.



/Тъй като като видеото съдържа подиуми с принуждение, не можем да го публикуваме, само че разполагаме с него/.

Приятелката на Стамбето - Десислава Николова е безапелационна, че убийството не е в положение на афект. „ Владо в никакъв случай не изключва камерите в офиса. Той записваше всичко, което се случваше. Показвал ми е записи по какъв начин бие човек, който му дължи пари. Виждала съм записи с девойки, които водеше в офиса. Показвал ми е клипове, по какъв начин обикаля с колата и стреля по кучета и котки. Този човек се любува като гледа тези неща. Как по този начин тъкмо в деня на убийството той подрежда камерите да бъдат изключени? Защо? Казва, че си извадил револвера от кобура! Та той постоянно си държеше оръжието на масата, в джоба на якето или в колата. А тъкмо този ден – револверът бил в кобура му с патрон в цевта. За какъв афект приказваме?!” разяснява Николова. Другите подозрителни условия, съгласно нея, са че същия ден той бил вдигнал на работа три пъти повече защита от нормално, а след убийството незабавно е разпоредил ключалките на обектите да бъдат заменени. „ Тази постъпка приказва за разумно, умерено и подредено мислене, а не за дейности под въздействие на страстите. Истината е, че Владо не е импровизиран, примитивен човек. Той обмисля нещата. Изживяваше се като мафиотски необут от 90-те - имения, оръжия, пури, жени” споделя някогашната му служителка.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР