38-годишен мъж има нужда от помощ, за да види детето

...
38-годишен мъж има нужда от помощ, за да види детето
Коментари Харесай

Млад мъж отиде случайно на лекар, но научи страшна диагноза

38-годишен мъж има потребност от помощ, с цел да види детето си пораснало. Животът на Пеньо Пенев от Горна Оряховица се прекатурва преди към месец, когато чува тежката диагноза остра левкемия.

Мъжът е препратен за спомагателни проучвания във Велико Търново, след което и в Плевен. Там лекарите към този момент са безапелационни, че става дума за левкемия.

Диагнозата е безспорен потрес за мъжа и околните му. До този миг не е имало никакви признаци, че Пеньо ще се изправи пред най-тежкото тестване в живота си.

Веднага му е назначена химиотерапия, от която мъжът към този момент е без коса. Работодателят на Пеньо го свързва с клиника в Турция. И там индикаторите са безапелационни – заболяването е налице и би трябвало неотложно да бъде направена трансплантация на стволови кафези, с цел да бъде преборена.

Тези проучвания обаче, самата интервенция, идната химиотерапия не са по силите на фамилията на Пеньо. 100 000 $ са нужни единствено за трансплантацията, настрана са нужни още средства – за първа терапия в Турция с дълготрайност 3 седмици – 30 023 eвро, за втора терапия в Турция с дълготрайност 2 седмици – 7 621 евро.

Решението на Пенев да избере турската клиника не е каприз – у нас лекарите му дават по-малко от 5% гаранция за изцеление, до момента в който сътрудниците им в южната ни съседка приказват за 80%.

Близките и приятелите на Пенев към този момент вършат всичко по силите си за набирането на средствата.

Ако имате опция, можете да помогнете на Пеньо:

ДАРИТЕЛСКА БАНКОВА СМЕТКА:

BG71UBBS80021063534140

BIC КОД: UBBSBGSF

Пеньо Павлов Пенев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР