38 години след пускането си, графичният редактор Paint вече поддържа

...
38 години след пускането си, графичният редактор Paint вече поддържа
Коментари Харесай

Идва ли краят на Photoshop: в бета-версията на Microsoft Paint се появи поддръжка на слоеве и прозрачност

38 години след стартирането си, графичният редактор Paint към този момент поддържа пластове и бистрота. Това беше оповестено през вчерашния ден от Дейв Грохоцки, старши продуктов управител по продуктите Windows Inbox Apps в Microsoft.

Какво разрешават пластовете в Microsoft Paint и по какъв начин да ги употребявате?

„ Вече можете да добавяте и премахвате пластове и да ги управлявате за основаване на по-богати и по-сложни цифрови творби. Използвайки пластове, можете да наслагвате един върху различен фигури, текст и други детайли върху изображението ” — сподели господин Грохоцки. Слоевете се появиха в предварителния пакет на Windows версията 11.2308.18.0 — с цел да започнете да работите с тях в Paint, просто щракнете върху съответния бутон в главния панел с принадлежности, след което в страничната лента на работната област ще се появят спомагателните принадлежности.

Paint към този момент поддържа и бистрота

Друго главно изобретение в Paint е поддръжката на бистрота. Редакторът към този момент ви разрешава да отваряте, редактирате и запазвате PNG файлове, които употребяват бистрота. При редактиране, транспарантните области се изобразяват във тип на обичайна шахматна дъска. В многослойните планове изтриването на наличие от един пласт прави очевидно изображението от другия пласт под него. Това усилва гъвкавостта при редактиране на изображения.

Microsoft неотдавна разгласи и друга значима функционалност в предварителната версия на Paint, която: към този момент може да отстранява фона на изображение с един клик.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР