38 117 ваксини са поставени вчера в България - невероятно

...
38 117 ваксини са поставени вчера в България - невероятно
Коментари Харесай

Новозаразените с Ковид са 1123, 86 души починаха

38 117 ваксини са сложени през вчерашния ден в България - необикновено достижение за бавния ход на имунизацията у нас.

Това е и връх за акцията, почнала с доста страдания на 27 декември. В момента имунизирането става по обичания на управляващите метод - без никакъв ред, по зелени коридори, в които всичко се взема решение от опашките макар че имаме работеща електронна система за авансово записване на час и избор на ваксина.

Постигнатият през вчерашния ден връх е незабравим на фона на досегашния ход на имунизацията, само че остава надалеч от поръчките на ръководещите да имунизират през май по 50 000 души дневно, написа „ Сега ”.

Премиерът в оставка Бойко Борисов, който за пред Народното събрание е в болнични, не пропуща да се хвали с данните, като до този миг нито един път не коментирал срамното последно място на България по сложени ваксини.

" Близо 40 000 искащи се имунизираха през днешния ден против COVID-19. Защото българинът е виновен, умен и има вяра на медицината. Защото имунизацията ще ни помогне да защитим и предпазим най-уязвимите, да работим без да се опасяваме, да контактуваме без терзания, да пътуваме несъмнено.

Заради всичко това и още редица други безспорни причини имунизацията против новия вирус е извънредно значима. И тъй като тя е средството, посредством което можем да си върнем предходния метод на живот и свободата ", написа нощес Борисов във фейсбук.

По данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите България не се оправя с бързото асимилиране на доставките - имаме получени 2 009 160 дози, а сме сложили 922 371, което е под 5%.

Оставаме и последни по дял на имунизираното население над 18 година, като у нас имунизираните с две дози са съвсем три пъти по-малко в сравнение с е междинното в Европейски Съюз - 4.4% у нас против 11.8% за ЕС/ЕИП.

86 души са умряли през миналото денонощие, регистрира националната система. Новите случаи са 1123 при направени 14 999 теста. В болница се лекуват 5855 пациенти с COVID-19, в интензивни отделения са 570 души.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР