373 са обявените места за курсанти в трите висши военни

...
373 са обявените места за курсанти в трите висши военни
Коментари Харесай

373 места за курсанти във военните университети

373 са оповестените места за курсанти в трите висши военни учебни заведения за образователната 2022/2023 година допълнително от 20 разнообразни специализации. Всички те са за постоянна форма на образование. Желаещите към този момент могат да аплайват за тях в акциите за ранен и постоянен банкет на Националния боен университет „ Васил Левски “, Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ и Висшето военновъздушно учебно заведение „ Г. Бенковски “, оповестиха от МО.

Със заповед на министъра на защитата от 20 януари са оповестени декларираният брой места за банкет на цивилен лица във висшите военни учебни заведения за образование като курсанти в постоянна форма, за придобиване на образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ в професионално направление „ Военно дело “ по специализации от специалността „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище “ за образователната 2022/2023 година.

В съпоставяне с предходната образователна година Националният боен университет „ Васил Левски” усилва местата за курсанти от 231 на 274 по 15 разнообразни специализации.

Най-голям брой от тях са за „ Полева артилерия” (47 места); „ Военни информационни и осведомителни системи – Компютърни системи и киберсигурност” (34 места); „ Противовъздушна защита на войските” (31 места); „ Мотопехотни и танкови войски” (26 места); „ Инженерни войски” (24 места); „ Военни информационни и осведомителни системи – Комуникационна техника и технологии” (23 места); „ Материални запаси, напредване и транспорт” (19 места); „ Танкова и автомобилна техника” (16 места); „ Наземно основани средства за противовъздушна защита и противоракетна отбрана” (15 места) и други

Във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров” са оповестени общо 56 места по специализациите: „ Медицинско обезпечаване на въоръжените сили “ – 20 места, по 10 за „ Корабоводене за Военноморските сили” и „ Корабни машини и механизми за Военноморските сили” и по 8 за „ Военноморски информационни и радиотехнически системи “ и „ Кибероперации “.

Във Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски” са оповестени общо 43 места. Най-много от тях са за специализацията „ Летец-пилот” – 27 места (От тях за Министерството на защитата са 23, а за Министерството на вътрешните работи – 4 места за летец-пилот на хеликоптер). Останалите специализации са по 6 места за „ Комуникационни, осведомителни и навигационни системи “ и по 5 места за „ Радиоелектронно съоръжение на летателни апарати” и „ Авиационно въоръжение”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР