370 стартъп и скейлъп компании от 56 държави подадоха кандидатури,

...
370 стартъп и скейлъп компании от 56 държави подадоха кандидатури,
Коментари Харесай

Рекорден брой участници в годишната стартъп програма на Банка ОТП

370 стартъп и скейлъп компании от 56 страни подадоха кандидатури, като 13 от тях доближиха до финалния стадий на програмата

Третото издание на интернационалната стратегия акселератор OTP Startup Partner Program събра рекорден брой стартъп и скейлъп компании. Това е най-всеобхватната досега стартъп самодейност на районния банков водач в Централна и Източна Европа и компания майка на Банка ДСК - Банка ОТП, както във връзка с кандидатствалите компании и броя на селектираните пилотни планове, по този начин и във връзка с броя на участващите дъщерни банки.
370 стартъпи от 56 страни подадоха документи за присъединяване в партньорската стартъп стратегия на Банка ОТП. От тях до финалния стадий на селекция доближиха 27, които работиха взаимно със 160 чиновници от спонсорските звена на Банка ОТП в границите на селекшън камп и показаха пилотните си планове с капацитет за имплементиране в бизнес дейностите на банката. В резултат, 13 стартъп и скейлъп компании от 5 страни бяха поканени да продължат съдействието си със спонсорските бизнес звена на банковата група в Унгария, Албания, Хърватска, Русия и Сърбия.



В интервала 2 март - 20 май 2020 година, 13-те компании ще тестват предлаганите от тях решения за банкови интервенции и ще търсят способи да ги усъвършенстват на база получаваната от менторите противоположна връзка. Техните планове са в региона на усъвършенстваните принадлежности за работа с данни и разбори, потребителско преживяване и обслужване, високотехнологични облачни и контейнеризиращи решения, продуктови нововъведения, решения за банкиране за дребни и междинни предприятия. След серия от образования, уъркшопи и самостоятелни сесии с ментори, на 20 май, в границите на така наречен Демо ден, участниците ще показват достиженията на пилотните си планове пред управлението на Група ОТП и корпоративните сътрудници на програмата.
„ С преместване на програмата на равнище банкова група, разширихме опциите за участващите компании. Така да вземем за пример, едно решение, което е тествано на даден пазар, може да се ползва и употребява и от други заинтригувани дъщерни сдружения, а менторите в програмата могат да дават скъпа, присъща за дадения пазар информация ", съобщи Андраш Фишер, началник на звеното за ритейл нововъведения на Банка ОТП.
За повече информация за програмата, посетете www.otpstartup.com
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР