370 мажоретки от 9 града на България се събират във

...
370 мажоретки от 9 града на България се събират във
Коментари Харесай

Национален мажоретен фестивал във Велико Търново

370 мажоретки от 9 града на България се събират във Велико Търново за националния фестивал по мажоретни дисциплини. Той се назовава „ Търновска перла “ и ще се организира през почивните дни. Ще бъде показан най-новият олимпийски спорт – чирлидин. 

Фестивалът на мажоретките се организира за първи път във Велико Търново, като упоритостта е да стане годишен, показаха уредниците от състезателен клуб „Астрая“. Участниците са на възраст от 5 до 25 години. Те ще се показват в дисциплините „Батон“, „Помпон“, „Класически мажоретки“, „Шоу“ и „Черлидинг“, одобрен от Международния олимпийски комитет за пълновръстен олимпийски спорт в навечерието на откриването на летните игри в Токио през предходната година, като се чака той да дебютира в олимпийската стратегия в Париж през 2024-та.

Фестивалът „Търновска перла“ с церемониал по основната улица на града „Васил Левски“, след което ще се състоят дефилетата на 100 метра.

В неделния ден всички участници ще показват уменията си на сцената на летния спектакъл в парк „Марно поле“. Ще бъдат връчени награди на самостоятелни реализатори, за дуети и групи. Жури от браншовите федерации на мажоретките ще дефинира отборът-носител на наградата „Търновска перла“, който ще бъде връчен за първи път.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР