370 дни - точно толкова измина от последния сблъсък в

...
370 дни - точно толкова измина от последния сблъсък в
Коментари Харесай

Едно велико съперничество се завръща!

370 дни - тъкмо толкоз измина от последния конфликт в едно от най-великите съперничества в тениса, че и във спорта, това сред Рафаел Надал и Новак Джокович!

Е, стига толкоз очакване. В днешния съботен ден двете същински митове на тениса още веднъж ще се изправят един против различен. Мястото е "Форо Италико " в Рим, а мотивът полуфинал на Мастърса в италианската столица!

Тук приказваме за съревнование, почнало преди 12 години и съревнование, което към този момент е претърпяло 50 мача сред двамата.

А за подновяването му надали има по-подходящо място от това, на което двамата общо са спечелили 11 поредни трофеи - сред 2005 и 2015.

"Утре (днес) ще бъде ултимативното предизвикателство на клей. Да победиш Рафа на тази настилка е в действителност мъчно. Но съм го правил ", показа оптимистичният Новак.

Всъщност, в случай че има тенисист, който може да каже, че е най-трудният противник на Краля на клея на алено, то това е точно Джокович. Защото сърбинът е спечелил три от последните им четири дуела на клей и седем от последните им осем дуела като цяло. Джокович е напред и в общата статистика - 26:24 победи.

Само че изходните позиции в този момент са много разнообразни за двамата. Надал се намира във феноменална форма като завоюва рекордните 50 следващи сета на клей - серия от Ролан Гарос 2017 до Мадрид предходната седмица, където загуби от Доминик Тийм. Надал е с актив 21 победи, 2 загуби от началото на годината, а в Рим мина през тежка борба с Фабио Фонини.

Джокович от своя страна е на своя първи полуфинал за сезона. В началото на годината Ноле се завърна след дълга пауза поради травма в десния лакът, а завръщането несъмнено не бе елементарно. В няколко следващи шампионата Ноле губеше в ранните стадии и това несъмнено притесняваше неговите противници. Само че последователно Джокович се завръща към най-хубавите си дни, а в обичания си Рим ни го демонстрира по най-хубавия метод - лесни победи над Александър Долгополов, Николоз Басилашвили и Алберт Рамос-Виньолас и взето по отличен метод голямо тестване в лицето на Кей Нишикори на четвъртфиналите.

"Когато играеш мачове като тези, които аз съм играл против него в нашите кариери, си благополучен да бъдеш част от това. Оценяваш го доста ", показа Надал преди дуела.

Мачът сред двете митове е с начален час 16 и ще бъде излъчен по Mtel Sport 1 и онлайн на ppv.mtel.bg.

Във втория полуфинал един против различен се срещат Александър Зверев и Марин Чилич. Германецът е във превъзходна форма като триумфът над Давид Гофен на четвъртфинали бе 12-и следващ за него след купите в Мюнхен и Мадрид.

За Чилич упованията не бяха толкоз огромни, защото сезонът на алено за него не стартира толкоз добре. След няколко победи обаче хърватинът е част от топ 4 и сигурно ще желае да стигне до нов Мастърс край.

Техният дуел е от 21 часа и също ще бъде излъчен по Mtel Sport 1 и онлайн на ppv.mtel.bg.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР