37 са установените случаи на ударени локомотиви от хвърлени камъни

...
37 са установените случаи на ударени локомотиви от хвърлени камъни
Коментари Харесай

Почти всеки ден има ударени с камъни локомотиви, най-страшно е във Факултета

37 са откритите случаи на ударени локомотиви от хвърлени камъни против влаковете в България. Това заяви по Нова телевизия зам.-шефът на софийското жп хранилище Ангел Ангелов. В директно включване той описа, че за предходната година такива произшествия са 52, а за 2020 г.- над 70. Почти всеки ден се случва това, разяснява Ангелов във връзка последния случай, в който ватман беше ранен в рамото и окото. Той добави, че по негова информация сътрудника му е добре и ще се възвърне.

Когато влакът се движи с 80 км/ч, при хвърлен камък предното стъкло се чупи, макар че е дебело, изясни експертът. Той описа и каква е процедурата при подобен случай - композицията се стопира, звъни се на 112. След това се чака да пристигна нов локомотив със крепко стъкло, а пасажерите във влака стоят и чакат, тъй като нищо друго не може да се направи.



Ангелов описа, че столичният квартал Факултета е най-напрегнатото място за прекосяване, тъй като хвърлянето на камъни по влаковете там и ежедневие. Той добави, че в миналото са се правили акции, с цел да се изясни на децата какъв брой неприятно е това, което вършат.

“Няма осъдени за сходни набези, тъй като те са малолетни или най-често малолетни. Наказания за родителите им не могат да се наложат. Накрая всичко минава в графата “майтап ”, това разяснява прочувствено репортерът Румен Бахов.



Той се включи от кабината на локомотив в депото, с цел да покаже по какъв начин се усещат подложените на обстрел с камъни машинисти. Ангел Ангелов пък призна, че заплахата да те удари камък, се приема към този момент като риск на специалността за ръководещите влаковете.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР