37 повдигнати обвинения има бившият президент на САЩ Доналд Тръмп,

...
37 повдигнати обвинения има бившият президент на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е с 37 повдигнати обвинения

37 повдигнати обвинявания има някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, измежду тях 31 за нарушение на Закона за шпионажа. От обвинителния акт излиза наяве, че Тръмп е съхранявал документи с нуклеарни секрети и военни проекти в баня в имението си във Флорида.

Обвинителният акт от 49 страници беше обнародван нощес от Министерството на правораздаването и в него в детайли се разказва по какъв начин Тръмп е съхранявал кашони с класифицирани документи в разнообразни пространства.

В секретните папки е имало сведения за нуклеарните благоприятни условия на други страни, както и за въоръжението на Съединените щати и съдружниците, американските нуклеарни стратегии, евентуални слаби места на Съединените щати и проектите за отговор при нахлуване.

Става ясно също, че Тръмп е показвал на свои посетители документите. Личният асистент на някогашния президент Уолт Наута също е упрекнат като съизвършител. Във вторник Тръмп би трябвало да се яви пред съда в Маями. Ето какво сподели специфичният прокурор по следствието Джак Смит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР