37-годишният спортист е голмайстор номер 1 в историята на националния

...
37-годишният спортист е голмайстор номер 1 в историята на националния
Коментари Харесай

Оливие Жиру повече няма да играе за националния отбор на Франция ...

37-годишният състезател е голмайстор номер 1 в историята на националния тим на Франция с 57 попадения. С " петлите " той сграбчи и международната купа през 2018 година, като игра още край на европейското състезание през 2016 година, както и край на международното през 2022 година. Жиру има общо 131 мача за " сините ".

" Това ще бъде последният ми шампионат с екипа на Франция. Това ще липсва, само че е време да дадем път на младите. Освен това би трябвало да внимавам и да не играя един сезон допълнително. Опитвам се да намеря салдото ", означи таранът пред ежедневника " Екип ".

 

Очаква се през лятото Жиру да напусне и европейския футбол, с цел да продължи кариерата си в американския ФК " Лос Анджелис " и единствената цел, която си е сложил, е достигането до котата от 60 гола за националния тим.

" Много хора приказват за това, че мога да вкарам 60 гола. Честно казано се надявам да го реализира, само че това не е непременно. Имах задоволително сполучлива кариера. С изключение на Висшата лига на Англия, завоювах всички останали вероятни титли ", похвали се той.

 

На Евро 2024 Франция е в група с Австрия, Нидерландия и Полша.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР