37-годишният Мартин А. влиза в затвора за пет години за

...
37-годишният Мартин А. влиза в затвора за пет години за
Коментари Харесай

Рецидивист, ограбил студент в Морската градина, влиза в затвора за 5 години

37-годишният Мартин А. влиза в пандиза за пет години за обир с приложимост на мощ и заплашване на студент в Морската градина, оповестиха от Окръжния съд във Варна за Moreto.net.

На 28 септември 2022 година студент във Варна седнал на скамейка в Морската градина, откакто завършил с лекциите си до обяд. Докато слушал музика от мобилния си телефон, към него се доближил Мартин А. и го заговорил. Докато отговарял на въпросите на непознатия, студентът си прибрал телефона. Тонът към него станал нападателен и бил принуден да извади всичко от джобовете си.

След като момчето отказало, 37-годишният мъж изкарал сгъваем нож и го заплашил с него. Така съумял да вземе портфейла му, от който прибрал 50 лв. и по-късно му го върнал с останалите в него 10 лв.. Мартин А. решил да отнеме и мобилния телефон на младежа, само че решил да смени тактиката. Издърпал го от ръцете му, като продължавал да държи в ръката си ножа, въпреки и спретнат.

Накарал студента да върви с него до близко кафене, като обяснил, че ще влезе вътре, с цел да организира диалог. Момчето останало да чака на открито, а 37-годишният мъж съумял да избяга през различен излаз на заведението.

Мартин А. е неведнъж осъждан за закононарушения против собствеността и срещу половата цялост. Последната си 7-годишна присъда изтърпял през декември 2021 година.

С подписаното съглашение страните одобриха за несъмнено и изрично открито, че подсъдимият е направил закононарушението, в което е упрекнат. Мартин А. съобщи, че се отхвърля от разглеждане на делото по общия ред, склонен е с изискванията му, подписал го е непринудено и е наясно с последствията от него. Възстановил е и всички нанесени вреди на потърпевшия.

Съдебният състав на Варненски областен съд утвърди съглашението, откакто откри, че то не опонира на закона и морала.

За осъщественото закононарушение подсъдимият одобри да му бъде наложено наказване 5 години „ отнемане от независимост “, което да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим режим “.

Одобреното от съда съглашение има последствията на влезнала в действие присъда и е дефинитивно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР