37-годишният Красимир Иванов, който е баща на две деца, се

...
37-годишният Красимир Иванов, който е баща на две деца, се
Коментари Харесай

Зов за помощ: Баща на 2 деца се нуждае спешно от кръводарители, за да пребори левкемията

37-годишният Красимир Иванов, който е татко на две деца, се бори за живота си и се нуждае незабавно от помощта на положителни българи. Младият мъж страда от остра миелоидна левкемия, минал е сполучливо няколко стадия на лекуване и сега е на последна фаза - трансплантация на стволови кафези за цялостното му изцеление.

За да бъде направена трансплантацията обаче Красимир има потребност от кръводарители за тромбоцитна афереза . Процедурата е по-специфична от елементарното кръводаряване, тъй като изисква донорът да има над избран брой тромбоцити и да е чиста кръвната му картина, с цел да бъде утвърден. 

Повечето близки и другари на Красимир са отпаднали за тромбоцитна афереза, само че са дарили кръв, единствено брачната половинка му Нина и още един другар могат да бъдат донори на тромбоцитна афереза. Близките са обезверени, тъй като без тромбоцитна афереза Краси няма да се оправи, а му следва след ден-два да стартират вливания на биопродукти в продължение на 10-15 дни.

Съпругата му моли всеки, който може да подари кръв, да се отзове, тъй като във вас е нейната вяра, че след всички трудности дотук, брачният партньор ѝ ще премине и през това тестване по пътя на излекуване! 

Даряване може да се извърши единствено в София в Националния център по трансфузионна хематология, който се намира на ул. " Братя Миладинови " № 112 от понеделник до петък от 8 до 10 часа. Кръвната група на донорите няма значение. 

Данните за пациента са: Красимир Пенков Иванов, 37 година, пациент на НСБАЛХЗ гр. София, Отделение по трансплантации на хемопоетични стволови кафези.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР