37-годишният Кобилжон Маткаров, роден в Ташкент, Узбекистан, но сега жител

...
37-годишният Кобилжон Маткаров, роден в Ташкент, Узбекистан, но сега жител
Коментари Харесай

Вижте какво разказа приятел на терориста, който вся ужас в Ню Йорк

37-годишният Кобилжон Маткаров, роден в Ташкент, Узбекистан, само че в този момент гражданин на град Форт Майерс, щата Флорида, организира диалог с публицистите от New York Post и описа за своя прочут - 29-годишния Сайфуло Саипов, който умъртви с камиона си 8 души и рани 11 в Манхатън. " Сайфуло е доста отзивчив и добър човек. Той ми е като по-малък брат ", — описа Маткаров, добавяйки, че с Саипов се е срещнал преди към 5 години, скоро откакто атентаторът е дошъл в Съединени американски щати от Узбекистан.

Единственият чудноват случай, обвързван с касапина, за който си спомня Маткаров, се е случил през юни. Тогава Кобилжон е отпътувал за родната си страна дружно с петте си деца и е помолил Сайфуло, който по това време е работил като водач към Uber, да го закара до летището.

Когато пристигнало време да се разделят, синът на Маткаров изискал да се фотографира със Сайфуло за спомен, само че той отказал.

" На него това не му хареса, той сподели " не ", — разясни Маткаров, отбелязвайки, че като цяло Саипов прелестно се разбирал с децата му.

Новината за нещастието в Манхатън шокирала Маткаров, и той декларира, че не знае за каквито и да е връзки на Саипов с терористи.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР