37-годишният Ивайло Спасов от Кърджали се пребори за титлата Мастършеф

...
37-годишният Ивайло Спасов от Кърджали се пребори за титлата Мастършеф
Коментари Харесай

Ето победителят в Мастършеф 2020

37-годишният Ивайло Спасов от Кърджали се пребори за купата Мастършеф на България и завоюва премията от 100 000 лв. на огромния край на кулинарното риалити довечера. Ивайло работи като текстописец.

Прекарал е две години в Берлин, където се е въодушевил от интернационалната кухня. Определя се като кулинарен авантюрист.

Ивайло се изправи против двама мощни и почтени противници – пловдивчанина Димитър Тончев и Виолина Маринова от Русе.

20-годишният Митко, най-младият готвач в предаването, приключи на трето място. Възпитаникът на Математическата гимназия в Пловдив заложи на елементарни и евтини артикули. Той подготви яйца по панагюрски и трансформира обичайна дроб сърма в шедьовър. От публиката го подкрепяха майка му Стефка, баба му Елена и татко му Георги.

„ Това са едни от най-златните яйца на света. Чувствам се като някоя кокошчица, която би трябвало доста да ги пази. Тази паница е знак на моето израстване в „ Мастър началник “. Никога преди не съм си представял, че мога да направя нещо такова за 20 минути “, призна Митко.

„ Това е в действителност уау, напряко в сърцето ми. Много тъкмо и премерено, ти си вманиачен академик “, похвали го журито.

„ Този край нямаше да е толкоз добър без теб. Неведнъж сме си говорили с сътрудниците, че никой от нас на 20 години не е правил това. Ако продължиш в този дух, за теб ще се пишат книги “, поздрави Димитър началник Андре.

Победителят Ивайло завоюва с турски десерт котел гиби, ягодово сорбе с босилек и бисквити с шам фастък. Класиралата се на второ място Виолина подготви десерт с три типа шоколад и захарен памук от теменужки.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР