37-годишният депутат Пабло Касадо беше избран за председател на испанската

...
37-годишният депутат Пабло Касадо беше избран за председател на испанската
Коментари Харесай

Пабло Касадо беше избран за председател на испанската Народна партия

37-годишният народен представител Пабло Касадо беше определен за ръководител на испанската консервативна Народна партия (НП), на мястото на Мариано Рахой, който беше отхвърлен от премиерския пост при започване на юни с избор на съмнение. Това разгласи съперничката на Касадо на балотажа, някогашният вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария, представена от Франс прес, малко след оповестяването на резултатите от гласуването на изключителния партиен конгрес в Мадрид.

Избирането на Касадо отпред на Народната партия бележи завой на дясно и поколенческа смяна за консервативната групировка, която е най-голямата партия в испанския парламент, отбелязва Българска телеграфна агенция.

На първия тур от вътрешните избори на 5 юли Сорая Саенс де Сантамария и Касадо се класираха на първо и второ място. Правителството на Рахой падна на 1 юни, откакто получи избор на съмнение от Народното събрание поради величествен скандал за корупция, в който бе забъркана Национален парк. Няколко дни по-късно към този момент някогашният испански министър председател се отдръпна от политиката след 14 години отпред на консервативната партия. Рахой не уточни собствен правоприемник. Самият той бе определен за водач на Национален парк от някогашния испански министър председател Хосе Мария Аснар през 2004 година Саенс де Сантамария, на 47 години, бе "дясната ръка " на Рахой. Изгряващата фигура на партията Пабло Касадо е заместник-генерален секретар на Национален парк, отговарящ за връзките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР