37-годишна жена, която е прекарала девет месеца в Сирия с

...
37-годишна жена, която е прекарала девет месеца в Сирия с
Коментари Харесай

Франция осъди на седем години затвор жена, завела трите си деца в Сирия

37-годишна жена, която е прекарала девет месеца в Сирия с трите си деца през 2017 година, беше наказана на осем години затвор от парижки съд, съобщи организация " Франс прес ".

Радже Муджахид е наказана за присъединение към незаконна организация с терористични цели и лишаване на деца. Тя е щерка на проектант, която е следвала философия и социология, а по-късно е изкарала хотелиерска школа в Мароко.

През март 2017 година след кръвопролитните ислямистки атентати във Франция, по-специално този в Ница, покрай жилището й в град Антиб, тя е отишла в Сирия, като взела със себе си 9-годишната си щерка и двамата си сина на възраст 7 и 5 години.

" Това тръгване е било квалифицирано, прикрито от близките и считано за дефинитивно ", съобщи съдът. Вече омъжената жена отишла в Сирия при джихадист от групировката " Ахрар аш Шам ", с който е поддържала връзка онлайн и за който се е омъжила при идването си в Идлиб, Северозападна Сирия.

Макар и " Ахрар аш Шам " да не е била в интернационалния лист на терористичните организации, тя е поддържала " оперативни връзки с " Ал Кайда " и затова може да се дефинира като терористична формация съгласно френското право, реши съдът.

Радже Муджахид е отишла в Турция през декември 2017 година бременна в седмия месец. Тя била експулсирана в Италия и пратена във френски затвор със заповед за търсене.

Тя е имала документи на " Ахрар аш Шам ", а в телефона й е имало фотоси с джихадистка агитация, прояви на принуждение и оръжия, както и на мъртви деца и на деца-войници./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР