37-годишен мъж от град Хасково получи обвинение от местната прокуратура

...
37-годишен мъж от град Хасково получи обвинение от местната прокуратура
Коментари Харесай

Хасковлии продават гласовете си за смешни пари

37-годишен мъж от град Хасково получи обвиняване от локалната прокуратура за пазаруване на гласове. Той е бил задържан за за период от 72 часа, следва да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

До момента е открито, че мъжът предложил на негова съгражданка да упражни изборното си право в интерес на избрана политическа партия на Европейските избори като й е заречен по-късно да й даде парична сума в размер на 15 лв.. Жената в началото се съгласила, само че по-късно алармирала за нарушаването членове на СИК, в която следвало да гласоподава.

За сходно закононарушение законът планува „ отнемане от независимост “ от една до шест години и с санкция от 10 до двадесет хиляди лв..

В Районна прокуратура Хасково в осъществяване на организацията, основана в прокуратурата за дейно противопоставяне и следствие на закононарушения срещу политическите права на жителите, свързани с изборния развой, са следени 19 броя преписки, по които две са прераснали в наказателни производства- едно Бързо произвеждане и едно досъдебно произвеждане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР