37 години след излизането на парчето Running Up That Hill

...
37 години след излизането на парчето Running Up That Hill
Коментари Харесай

Stranger Things изстреля песен от '85 година на върха на музикалните класации

37 години след излизането на парчето Running Up That Hill на Кейт Буш, то още веднъж е международните в музикални ранглисти. Причината е, че песента се появява в последния сезон на Stranger Things и има значима роля в него.

Кейт Буш благодари на новите почитателите, които даже не са били родени, когато е издавано парчето.

„ Може би знаете, че първата част на 4-ти сезон на от фантастичната, завладяваща нова поредност от Stranger Things неотдавна беше пусната в Netflix. В нея песента Running Up That Hill получава напълно нов живот, с помощта на младите почитатели, които обичат сериала – и аз го обичам! ", написа Кейт Буш.

Stranger Things е безспорен феномен - сериалът беше и си остава топ продукцията на Netflix, сходно на Game Of Thrones за HBO.

Парчето е обичано на един от основните герои на сериала - Макс Мейфилд.

Кейт Буш извършва Running Up That Hill за първи път в Германия през 1985 г

В момента Running Up That Hill е под номер 8 в английската музикална ранглиста UK top 10 и е най-стриймваната ария в Spotify Америка и Англия. " Благодаря доста на всички, които поддържаха песента. Чакам със спотаен мирис останалата част от поредицата през юли. ”, написа още Буш.

Running Up That Hill играе основна роля в последния сезон на Stranger Things - тя е обичаната ария на героя Макс, изигран от Сейди Синк, и се появява като претекст през целия сюжет. Парчето се трансформира в цялостен шлагер измежду Gen Z и заля TikTok.



В момента, единствено седмица откакто се появи в сериала на Netflix, Running Up That Hill е на 8-мо място в класациите на Обединеното кралство - най-високата позиция на песента преди тридесет години е била Топ 3.

Това не е първи подем за Running Up That Hill обаче. Тя влезе още веднъж в класациите на Обединеното кралство през 2012 година, когато беше употребена на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Лондон.

В вторник ще излязат и американските ранглисти и всички с интерес наблюдават дали Running Up That Hill ще успее да победи As It Was на Хари Стайлс.



На номер 1 тази седмица е Харси Стайлс, следван от Кат Бърнс.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР