361 души участваха в 44-я Международен мемориален маратон "Съединение", чийто

...
361 души участваха в 44-я Международен мемориален маратон "Съединение", чийто
Коментари Харесай

Над 360 души участваха в 44-я Международен мемориален маратон Съединение

361 души участваха в 44-я Международен мемориален маратон "Съединение ", чийто край бе на пл. "Съединение " в Пловдив. Стоян Владков и Маринела Нинова, и двамата от Дряново, са спечелилите в двете категории (мъже и жени) на маратона.

Стартът бе даден с гръм на шест черешови топчета в 9,30 часа на пл. "Съединение " в град Съединение. По 23-километровото трасе потеглиха към 148 спортисти от цяла България, от Англия, Турция и други страни. 83 деца от 1-12 клас участваха в по този начин наречения "междинен " (малък) маратон, в последния километър от трасето, а 130 бяха присъединилите се в другото междинно трасе или последните два километра - мъже, дами, ветерани и хора с увреждания.

Началото на мемориалния маратон "Съединение " е от 1975 година От 1999 година събитието се провежда от придвижване "Спорт за всички " - "Мама, баща и аз - баба, дядо и внуче " и общините Пловдив и Съединение с присъединяване на спортисти от чужбина и го вършат интернационален. Маратонът се провежда във връзка годишнината от съединението на Княжество България с Източна Румелия и в памет на голямоконраци взели участие в това велико дело.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР