36-те депутати от Продължаваме Промяната се опитват да окупират всички

...
36-те депутати от Продължаваме Промяната се опитват да окупират всички
Коментари Харесай

Румен Христов: ПП се опитват да окупират властта, дано не ни изчерпат търпението

36-те депутати от " Продължаваме Промяната " се пробват да окупират всички властови позиции и дават доста неразбираеми сигнали. Това разяснява по Българска национална телевизия водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

" Нека, само че както се споделя, несъмнено ще си счупят главата. Нашето подпомагане е, че подкрепихме държавното управление, опитахме се да подадем специалисти. Вярвам, че по Конституция овластената персона е министър-председателят, само че предлагайки кандидатури, ние искахме да помогнем, а не да се борим за тези места ".

Христов счита, че и в групата на ГЕРБ-СДС, и в тази на ПП-ДБ има доста по-добри специалисти, в сравнение с сегашните министри. Министерският пост е политически пост, надлежно и министрите са политически лица, съобщи Христов.

" Оправданието " не желая хора, които към този момент са управлявали " - ами господин Денков и той е управлявал като министър. Много неразбираеми неща и неразбираеми сигнали - да не ни изчерпят търпението ".

" Да не ги тревожа още занапред, само че по принцип е добре, когато получаваш поддръжка, да споделяш с тези, които те поддържат и за значими неща да търсиш общи единодушия. Тепърва в Народното събрание ще влизат законопроекти от Министерския съвет и в случай че авансово нямаме координация, могат и да не минават ", уточни водачът на Съюз на демократичните сили.

" Това не е коалиция. От една страна сме част от ръководството, от друга се опитваме да бъдем коректив, съпротива. Ние сме в доста странна позиция. Трябваше да бъде прекратено ръководството от служебни държавни управления. Нека кабинетът поработи, ние сме доброжелателни ", сподели още водачът на Съюз на демократичните сили.

" Радвам се, че направихме това държавно управление, тъй като спряхме едноличното ръководство на президента Румен Радев ", съобщи водачът на Съюз на демократичните сили.

Христов уточни, че неразбирателствата сред ръководещото болшинство ще забавят и диалозите за регулаторите: " Ние не можем да се разберем за парламентарните комисии и до момента в който не реализираме някакво съгласие, ще вървят мъчно диалозите за регулаторните органи, Висш съдебен съвет, инспектората и т.н ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР