36 проправителствени бойци са били убити в квартал на сирийската

...
36 проправителствени бойци са били убити в квартал на сирийската
Коментари Харесай

ДАЕШ убиха 36 сирийски войници при изненадваща атака в Дамаск

36 проправителствени бойци са били убити в квартал на сирийската столица Дамаск, откакто терористи от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) са поели контрола върху него при изненадваща нощна офанзива, оповестява " Франс прес ", базирайки се на Сирийския център за наблюдаване на човешките права.

Засега от сирийското държавно управление не са коментирали въпроса, като от Сирийския център за наблюдаване на човешките права не са съумели да дават данни за жертвите, дадени от терористите.

" ДАЕШ пое цялостен надзор над Кадам, а 36 държавни бойци и лоялни на държавното управление бойци бяха убити ", прецизираха от центъра, чието седалище е във Англия.

Десетки други са били ранени или хванати или към момента липсват, добави ръководителят на центъра Рами Абдел-Рахман.

ДАЕШ са подхванали нападението от позиции, които управляват в прилежащия квартал Хаджар ал Асуад.

" Силите на режима струпват подкрепления в региона към Кадам, с цел да се опитат да го отвоюват назад ", означи още Рами Абдел-Рахман.

Кадам се намира в южната част на Дамаск и в продължение на няколко години там се бяха базирали голям брой ислямистки бунтовници и екстремисти, в това число ДАЕШ и техните врагове от " Хаят Тахрир ал Шам ", които преди бяха сирийския клон на " Ал Кайда ".

Сирийското държавно управление употребява както боен напън, по този начин и договаряне, с цел да се опита да прочисти региона.

През предходната седмица стотици бойци от " Хаят Тахрир ал Шам " се изтеглиха от региона според съглашение с Дамаск, което обезпечи на тях и членове на техните фамилии безвреден кулоар, като множеството от тях се насочват към северозападната провинция Идлиб.

Кадам е по-малък квартал и не е обвързван с Източна Гута, регион източно от столицата, където се намират стотици хиляди цивилни и бунтовници. Сирийски войски организират обособена атака там. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР