36% от населението на България може да бъде ваксинирано през

...
36% от населението на България може да бъде ваксинирано през
Коментари Харесай

2.3 млн. българи ще получат ваксината през първото полугодие

36% от популацията на България може да бъде имунизирано през първите шест месеца на тази година. „ Към края на първото полугодие, при допускането за 5 типа ваксини, ще може да се обхване население от 2,3 млн. души “, оповестяват от здравното ведомство пред БГНЕС.

България е декларирала към 5 производители количества ваксини за 6 милиона души, при допускането, че всички ваксини са двудозови и че децата до 16 години не са показани на този стадий като подобаваща група за имунизиране.

Според проекта за доставка до края на януари ще дойдат в нашата страна ваксини за 38 хиляди души, до края на февруари за 54 хиляди души, до края на март за 322 хиляди души или за първото тримесечие планирано за над 400 хиляди души. Очакваното количество ваксини от Pfizer/BioNTech и Moderna общо са 4,4 млн. дози, съвсем колкото и от имунизацията на Астра Зенека.

От министерството прецизират, че „ за останалите две ваксини –на Sanofi и Novavax, с която се чака Еврокомисията да подписа контракт, също са планувани количества и са разчетени за възнаграждение такива – за 3 млн. души население “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР