36 на сто от българите са против ваксините срещу коронавирус,

...
36 на сто от българите са против ваксините срещу коронавирус,
Коментари Харесай

БАН: 33% от българите подкрепят ваксините, 36% - не, а 29% нямат мнение

36 на 100 от българите са срещу имунизациите против ковид, 33 % ги поддържат, а 29 на 100 са неутрални по тематиката, оповестиха от Института по философия и социология към Българска академия на науките, базирайки се на резултати от национално представително проучване, извършено в средата на предходната година измежду над 1150 пълнолетни жители. Цялото изследване можете да видите ТУК.

За придобиване на имунитет против Covid-19 44 на 100 от българите избират разновидността преболедуване, а 22 % държат на имунизиране.
Ще има специфичен уебсайт за разискване на нежелани реакции от имунизациите
Обсъжда се основаването на български уебсайт за съобщаване на нежелани реакции от имунизациите, сподели по БНР доцент Антон Тонев, от " Продължаваме...
Прочети повече
62 на 100 считат, че по време на тежки епидемии държавното управление би трябвало да има право да прекратява наложителното обучение и да затваря учебни заведения и детски градини. Изискването за носене на маски в сходни условия се поддържа от три четвърти от българите, а затварянето на бизнеси и работни места - от 56 % от популацията.

44 на 100 от хората утвърждават концепцията да бъде употребявано цифрово наблюдаване през мобилен телефон, с цел да се наблюдава дали инфектираните с Covid съблюдават режима на изолираност.

В изискванията на пандемия при 34 на 100 от българите доверието в опазването на здравето е намаляло, а при 28 % се е повишило, съгласно данните от проучването, извършено редом в България и в още 50 страни на 5 континента.

У нас изследването се финансира в границите на Националната пътна карта за развиване на научна инфраструктура и е дело на екип от социолози и икономисти - от УНСС, Института по философия и социология към Българска академия на науките, Българската социологическа асоциация и от Съюза на икономистите в България.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР