36 хил. лева майчинство пибира Лена Бориславова. Тя ще получи

...
36 хил. лева майчинство пибира Лена Бориславова. Тя ще получи
Коментари Харесай

36 хил. лева майчинство пибира Лена Бориславова: Най-скъпо платената майка ли е?

36 хиляди лв. майчинство пибира Лена Бориславова. Тя ще получи сумата за една година, а размерът й провокира диспути в обществените мрежи.

Твърди се, че Лена е най-скъпо платената майка в страната. Голяма част от родилките у нас получават минимални средства от страната.

Парите се образуват по комплицирана скица от Национален осигурителен институт и съставляват 90% от осигурителния приход на майката за интервала от 24 месеца обратно

С елементарна сметка излиза наяве, че Бориславова взема по 3 хиляди лв. помощи за развъждането на детето си. В последните две години се е осигурявала на максимума, защото е заемала високоплатени длъжности. Тя бе народен представител, след това шеф на кабинета на Кирил Петков в 47-ото Народно заседание, а по-късно като депутат, преди през април да се откаже. Паралелно с това е взимала заплата и от партийната централа на Политическа партия.

Крупната сума за майчинство обаче Бориславова ще прибира до есента на тази година. Тогава щерка й, Деа, ще стане на една година.

За втора година парите за всички родилки в България са едни и същи и възлизат на минималната за страната заплата която сега е 933 лева

Запознати издават, че след първия рожден ден на дъщеря си, Лена ще се върне интензивно на работа. И сега тя извършва задължения, само че тайно. Тя е и длъжна да участва по срещи в централата на партията. На тях Лена отива дружно с невръстното си отроче и бебешката количка.

Оказа се, че Бориславова е дала живот на първородното си дете в частната столична болница.

Тя е платила за раждането пакетна цена към 3000 лева

Лично началничката на отделението изродила бебето Деа в цялостна поверителност.

В ръцете на същите доктори са проплакали наследниците на куп звезди, измежду които синоптичката Гери Малкоданска, някогашният политик Росен Петров, Нети, диетоложката Енджи Касабие, Ненчо Балабанов и доста други.

Но дали Лена е най-скъпоплатената майка в България?

В обществените мрежи стартира разпалена полемика. Едни се възмущават на огромната сума, която Бориславова взима като майка.

„ Да бе правист и такова майчинсво!Защото е на някой си!Вие в действителност се подигравате с народа!!! “, написа един консуматор.

Повечето обаче са на страната на Лена:

„ Учила, работила, осигурявала се на действителен приход, ще прибира! Дай Боже повече такива майки “, пишат бранителите.

Източник: Флагман
Още вести четете в категорията България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР