36-годишният Илиян Тодоров, който бе осъден от Върховния касационен съд

...
36-годишният Илиян Тодоров, който бе осъден от Върховния касационен съд
Коментари Харесай

Убиецът от Соло вече е в затвора в Пловдив, няма право да иска предсрочна свобода

36-годишният Илиян Тодоров, който бе наказан от Върховния касационен съд на пожизнен затвор за двойното ликвидиране пред дискотека " Соло ", само че в продължение на 12 години се укриваше от правораздаването, към този момент е в килия на пловдивския затвор.

Снощи той бе върнат в България в осъществяване на молба за екстрадиция, изпратена от българската прокуратура до управляващите в Република Узбекистан. Тодоров дойде на летище София с полет от Мюнхен, конвоиран от екип на Главна дирекция " Охрана " към Министерство на правораздаването.

" Той би трябвало да търпи наказването си " пожизнен затвор " в пандиза в Пловдив, защото последната му адресната регистрация е на територията на Пловдив ", изясни пред Нова телевизия заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев.

По закон Тодоров не може да желае условно предварително освобождение от пандиза.

" Условно предварително освобождение може да се желае единствено за наказване " отнемане от независимост ". За пожизнен затвор не може да се желае условно предварително освобождение, само че може да бъде изменен на 30 години ", добави прокурор Кръстев.

Жестокото двойно ликвидиране бе осъществено в ранните часове на 18 април 2009 година в центъра на София.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР