36-годишният Христо Граматиков е от Асеновград, а след броени дни

...
36-годишният Христо Граматиков е от Асеновград, а след броени дни
Коментари Харесай

Млад мъж пред Plovdiv24.bg: Законът е абсурден, не съм престъпник!


36-годишният Христо Граматиков е от Асеновград, а след броени дни влиза в пандиза. Той реши да показа историята си пред кореспондент на Plovdiv24.bg . Христо е образован млад мъж, занимава се с озеленяване и градинарство, приключил е Аграрния университет в Пловдив, практикува и парапланеризъм.

Употребявал е канабис няколко пъти, когато се е събирал с приятелите си в планината. Преди година и половина е получил условна присъда за шофиране след приложимост на марихуана от 4 месеца с 3 години изпитателен период. Тестът бил изработен дни по-късно, откакто Христо е пушил и даже не вярвал, че резултатът ще бъде позитивен.

" Година и половина по-късно, откакто ми бяха върнали книжката, започнах да работя като снабдител на храна към ресторант в Пловдив. В работно време служители на реда ме стопираха за рутинна инспекция. Отново ми се случи същото, бях си разрешил да изпуша една цигара на рожден ден с другари към 2-3 дни по-рано. Направиха ми тест и той отново беше позитивен. Не отхвърлям, че грешката е моя ", описа младият мъж пред наш кореспондент.

Той е изискал да му се създадат и кръвни проучвания, тъй като бил сигурен, че тестът ще бъде негативна, само че и тя била позитивна. След като Граматиков е хванат по време на изпитателния си период, непосредствено влиза в пандиза, като след съглашение с прокуратурата би трябвало да излежи общо 10 месеца.

" Беше ми доста тежко, до момента в който си чаках резултатите и присъдата. Смятам, че това е непочтено, аз съм елементарен човек с доста другари, културен и работещ съм. Животът ми би трябвало да спре за една година. Докато съм в пандиза, ще се опитам да извлека положителното от това и когато още веднъж съм свободен, да бъда с по-добра душeвност. Притеснявам се за родители си, не желая да ги безпокоя ", сподели Христо.

Той твърдо е решил да се бори за смяна на закона, защото счита, че не е обективен и когато е карал дни след приложимост на канабис, съзнанието му е било бистро и е бил изцяло съответен. " Това, че съм пушил по никакъв метод не ме прави нарушител, както сега обществото ме третира ", добавя Граматиков.

Според специалисти, откакто тестванията на " Пътна полиция " надвишават интервала на въздействие от опиата, би трябвало да бъде криминализирано шофирането под влияние, а на след приложимост. Неприемливо е животите на млади българи да бъдат съсипвани с отнемане от независимост за сходно действие, когато по пътищата е цялостно с водачи убийци, които се разминават с условни санкции.

" Законът е в действителност неуместен и би трябвало да бъде изменен.Имам другари в разнообразни страни по света и на никое място той не е толкоз непоколебим за сходни дейности. В никакъв случай не поддържам, че би трябвало да пушиш и да караш, за мен това е закононарушение, само че когато си употребил канабис дни преди този момент, не оказва никакъв резултат ", разяснява асеновградчанинът. Според него, с цел да бъдем цивилизована европейска страна и да останат младите българи в родината си, би трябвало да има сериозна смяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР