36-годишният Георги Златинов от дете бил с наднормено тегло, докато

...
36-годишният Георги Златинов от дете бил с наднормено тегло, докато
Коментари Харесай

Силна воля! Санданчанин отслабна с 50 килограма за година

36-годишният Георги Златинов от дете бил с наднормено тегло, до момента в който един ден решил да промени живота си.

Той вече 7 години се гордее с изваяно тяло. С доста ограничения и спорт Георги съумял да стопи тежестта си от 125 кг до забележителните 75 кг, оповестява “Струма.Бг ”. От дете той бил с наднормено тегло. Това го потискало пъклен доста, отразявало се зле на самочувствието му. Един ден му „ паднало пердето “, както се споделя, и той почнал да се лишава от храна. Всеки ден бягал по 4 км на градския стадион. По-късно почнал да се занимава с фитнес, с цел да стегне тялото си.

Ето какво споделя младият мъж:

– Георги, виждам, че си доста твърдоглав и си се отдал на спорта много интензивно. Защо правиш това, какво те кара и какъв брой постоянно вървиш на фитнес?
– Правя го, тъй като би трябвало да подкрепям и оформям тялото си. Преди 7-8 години бях много цялостен. При растеж 172 см тежах 125 кг, а в този момент съм 75 кг. Тренирам фитнес 5 дни в седмицата по 2 часа за разнообразни мускулни групи. За една календарна година смъкнах непотребните килограми.

Отделно от това съвсем всеки ден търча на градския стадион, стига да не е доста студено и зависи каква промяна съм на работа. Правя по 10 обиколки и по-късно се прибирам у дома, задоволен от себе си. На стадиона съм пробвал опциите си и съм стигал до 35 обиколки най-вече, или това са 14 км обикновено тичане.

Помня, че когато започнах с тичането, стартирах от 5 обиколки и ми беше пъклен мъчно, тъй като се задъхвах доста, въпреки че цигари и алкохол в никакъв случай не съм употребявал. Всичко стартира в деня, в който си споделих, че не желая повече да наподобявам по този начин. Разбрах, че диетата оказва помощ за малко, а след това скорострелно се пълнее. За да има резултат, би трябвало хранителен режи за цялостен живот.

В студените зимни месеци минавам единствено на зала, тъй като, в случай че не съм деен и непрекъснат в спорта, ще напълнея още веднъж, защото ми е заложено в гена. Сам не си ли оказвам помощ, няма кой, всичко е в мои ръце.

– Спазваш ли някакъв хранителен режим, или единствено наблягаш на спорта?
– Да, лимитирам се от ужасно доста храни, също по този начин пия по не по-малко от 1,5 л вода, въпреки и от време на време принудително. Пърженото изобщо не участва в менюто ми, по тази причина и към този момент 7 години подкрепям едни и същи кила. Забелязал съм, че в случай че се отпусна, незабавно стрелката на кантара потегля нагоре, което значи, че съм предразположен на килограмите.

– Не ли мъчно да живееш в непрестанен стрес – какво да ядеш, какъв брой да тренираш…
– Не, стресът при мен беше може би преди този момент, когато бях цялостен и си дадох сметка, че рано или късно пълнотата иска ми се отрази зле. Затова се взех решение да стартира да поставям за себе си ежедневни грижи, защото избиваха и комплекси, доста или малко, въпреки всичко млад и пълен човек не е приятна панорама. Сега обаче се усещам доста удовлетворен от себе си и единствено мога да кажа, че с цел да има резултат, би трябвало доста воля, с цел да се реализира.

– Как наподобява твоето седмично меню, с какво се храниш ти?
– Един-два пъти в седмицата хапвам пилешко месо, риба по-рядко и главно плодове, зеленчуци, кисело и прясно мляко, както и сурови ядки. Сам съм си решил каква храна и по какъв брой да хапвам. Сутрин постоянно взимам за закуска един шейк от 200 мл прясно мляко, един банан и малко сурови орехи. Обядът е според от това по какъв начин съм на работа, какъв е сезонът, само че главно е пресни свежи салати, плодове или по стотина грама сурови ядки. Лятото примерно акцентирам на повече плодове и зеленчуци. Зимата – на салати. Вечер завършвам с храната в 18 часа, по-късно безусловно нищо, единствено вода. Няма такава мощ да ме накара да се храня след 18 часа.

– Давал ли си препоръки на цялостни хора по какъв начин да се отърват от непотребното в тялото им?
– Не, препоръки на никого не мога да давам. Просто споделям аз с какво се храня и всеки самичък да си направи извод и умозаключение какво желае, какъв брой го желае и за какво, и може ли да го реализира.

– На празници баниците и саралиите не те ли изкушават, хапваш ли си по малко?
– Не, не и не. Моето меню си е постарому. Под никакъв претекст не го нарушавам. Дори когато отивам на именни и рождени дни, приятелите ми ме гощават с купа плодове, сурови ядки и салата, само че не млечна, съветска и така нататък, единствено прясна. Моите познати знаят, че сладкиши и други храни с изключение на моите са табу за мен. Рядко хапвам и яйца даже. Въобще не ме и изкушава. При мен няма нещо, което може да ме изкуши, да не приказваме, че на доста храни към този момент съм не запомнил вкусовите им качества.

– Това не се ли отразява на ти?
– Знаете ли, изобщо не болен съм. Аз се храня с качествена храна, богата на всевъзможни витамини и минерали, тъй че това ме крепи. По принцип не съм от хората, които боледуват – както преди, по този начин и в този момент, популярност богу.

– Какво ще кажеш като за край на хората, които имат проблем с тежестта?
– Искам да кажа на хората, че както всяко нещо си има граници и норма, по този начин това важи и за храната, която одобряваме. Човек не би трябвало да се оправдава и заблуждава, тъй като лъже и вреди само и единствено на себе си. Ако желаете да се отървете от килограмите, бъдете упорити и не се отхвърляйте по никакъв метод, тогава резултатите са забележими.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР