36-годишен мъж от Варна и неговият 66-годишен баща са задържани

...
36-годишен мъж от Варна и неговият 66-годишен баща са задържани
Коментари Харесай

Задържаха баща и син за онлайн търговия със стоки менте

36-годишен мъж от Варна и неговият 66-годишен татко са арестувани за продажба на облекла и обувки с емблеми на международни търговски марки без позволение за това, оповестиха от Районната прокуратура в морския град.

Двамата мъже са били арестувани след провела се през вчерашния ден, 18 октомври, профилирана полицейска интервенция по отношение на водено от няколко месеца следствие под управлението и надзора на Районна прокуратура. Извършени били претърсвания и изземвания на два адреса и в два леки автомобила. В склад, намиращ се във варненско село, били открити над 5600 продукта – облекла и обувки, с сложени световноизвестни търговски марки, за които не било открито категорично единодушието на носителите на правата върху комерсиалните марки и без правно съображение да бъдат употребявани. Иззети са и портативен компютър и други електронни устройства.

В хода на следствието е открито, че през интернет магазин е била осъществявана търговия с конфискуваните артикули, като за задачата са употребявани услугите на куриерска компания. В момента на полицейските дейности е установено, че част от стоките били приготвени за изпращане към клиенти.

Задържаният 36-годишен мъж е в ареста за период до 72 часа с прокурорско разпореждане. Спрямо татко му е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 5000 лв., наложена му е и възбрана да напуща рамките на страната.

Работата по случая продължава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР