36-годишен мъж от силистренското село Айдемир е привлечен към наказателна

...
36-годишен мъж от силистренското село Айдемир е привлечен към наказателна
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност 36-годишен мъж от село Айдемир за производство на синтетична дрога

36-годишен мъж от силистренското село Айдемир е притеглен към наказателна отговорност за това, че при изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив, създал високорискови наркотични субстанции, държал такива за разпространяване и популяризирал синтетична дрога. Мъжът е притеглен и към наказателна отговорност за това, че държал археологически обекти с белези на културно-исторически полезности, които не са разпознати и регистрирани по надлежния ред. С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура – Силистра той е арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение. Предстои в съда да бъде импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Н.Н. е арестуван на 11 юни 2024 година по време на профилирана полицейска интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи – Силистра, ориентирана против произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции, осъществена под управлението на Окръжната прокуратура в града. При претършуване на жилището му са открити стъклени колби и други средства за произвеждане на наркотични субстанции. Иззети са също 6,5 грама метамфетамин. 36-годишният мъж е прочут на органите на реда и прокуратурата, той към този момент е осъждан за закононарушения, свързани с опиати.

Жената, с която Н.Н. съжителствал – Д.Н. на 29 години, също е привлечена към наказателна отговорност. В нея са открити 7,9 грама марихуана. Наложена й е мярка за неотклонение „ подписка “.

Към наказателна отговорност за закононарушение по член 354а, алинея 1 е притеглен още един мъж, прочут с закононарушения, свързани с опиати. К.Г. от Русе е арестуван на публично място в Силистра, откакто е придобил неразрешени субстанции от Н.Н. При персонален обиск, в чантичката му били открити 49 грама амфетамин, разпознат с полеви наркотест. Арестът му също е продължен до 72 часа, защото прокурорът по случая ще желае съда да дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Работата по доказване и документиране на осъществените закононарушения продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Силистра.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР