36-годишен мъж от Добрич ще бъде съден по обвинителен акт

...
36-годишен мъж от Добрич ще бъде съден по обвинителен акт
Коментари Харесай

Мъж от Добрич, подпалил автосервиз, отива на съд

36-годишен мъж от Добрич ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжната прокуратура за това, че запалил автосервиз и намиращото се в него съоръжение, като е имало заплаха пожарът да се разпростре върху други парцели и от случая са последвали обилни вреди за притежателите им. Той бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 330, ал.3, по отношение на ал.2, т.2 по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс.

На 24 юни 2020 година Л.Ф. посетил автосервиз в град Добрич във връзка зародил механически проблем с автомобила му. След като повредата била открита, мъжът оставил колата за ремонт. Няколко дни работата вървяла добре, само че трябвало да спре за известно време, защото се наложило автомонтьорът да замине отвън града. Задържането на колата му подразнило обвиненият. Той опитал да убеди майстора, че има незабавна потребност от автомобила си, само че това не трансформирало събитията.

На 28 юни вечерта, мощно обиден, Л.Ф. закупил бензин от бензиностанция в Добрич, снабдил се и с вестник и тръгнал към сервиза, в който се намирала колата му. Обадил се на притежател му и декларирал, че към този момент не му бил необходим автомобила и се заканил да възпламени помещението.

Непосредствено по-късно обвиненият извършил заканата си – изсипал запалителната течност върху входните порти на сервиза, след което ги запалил. Прибрал се в дома си, а след известно време решил да се върне на мястото на престъплението. Там бил арестуван от полицейски екип, отзовал се на подаден сигнал от притежателя на автосервиза.

Назначените след потушаване на огъня експертизи открили, че нанесените от пожара вреди възлизали на 20 228, 80 лв., като било застрашено и имущество за още 14579,57 лв..

Предстои делото против Л.Ф. да бъде планувано за разглеждане във Окръжен съд - Добрич. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период три до дванадесет години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР