36 318 осемнайсетгодишни европейци, сред които 709 българи, ще получат

...
36 318 осемнайсетгодишни европейци, сред които 709 българи, ще получат
Коментари Харесай

Над 36 хил. младежи, сред които и българи, спечелиха безплатни карти за пътуване в Европа

36 318 осемнайсетгодишни европейци, измежду които 709 българи, ще получат безвъзмездна карта за пътешестване, с цел да опознаят разнообразието на Европа, да научат за нейното културно завещание и история, и да се свържат с хора от целия континент. Това става с помощта на самодейността DiscoverEU, финансирана по стратегия Еразъм+ на Европейски Съюз.

Печелившите младежи от есенния кръг на състезанието DiscoverEU, разгласен през октомври 2023 година, ще могат осъществят пътуванията си с трен сред март 2024 година и май 2025 г.

Илиана Иванова, комисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта, сподели: „ DiscoverEU е неповторима опция да се впуснете в едно незабравимо странствуване из Европа, където всяка спирка основава нови взаимоотношения и акцентира многостранната хубост на Европа. За всички млади авантюристи, които стъпват на това удивително странствуване: дано всяко място разшири вероятностите ви, всяко взаимоотношение обогати духа ви и всяка среща остави дълготраен спомен! “

В есенния кръг на състезанието DiscoverEU са кандидатствали общо 144 038 младежи, родени сред 1 януари и 31 декември 2005 г.

DiscoverEU включва и учебен аспект и планува осведомителни образования преди тръгване и срещи в цяла Европа. Младите участници могат да се свържат с общността DiscoverEU посредством формалната й Фейсбук група.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР