356 изпълнители от 22 населени места в страната ще изпълняват

...
356 изпълнители от 22 населени места в страната ще изпълняват
Коментари Харесай

356 деца и младежи пеят патриотични песни в Панагюрище

356 реализатори от 22 обитаеми места в страната ще извършват български патриотични песни в XIV-я Национален фестивал за млади реализатори на българска патриотична ария „ Родолюбие ‘2018 “. Той ще се организира на 21 и 22 април 2018 година в Театър „ Дом-паметник ” в Панагюрище, оповестиха от общинската администрация в средногорския град.

Целта на състезанието е разпалване на родолюбиви усеща, издигане на националното самочувствие и съзнание, разпространение на българската ария с патриотична устременост, разкриване и изява на млади гении в певческото изпълнителско изкуство.

Фестивалът има конкурсен темперамент. В конкурсната стратегия могат да вземат участие самостоятелни реализатори, дуети и певчески обединения до 15 души. Индивидуалните реализатори и вокалните обединения вземат участие с две песни. Първата ария наложително би трябвало да бъде с патриотично наличие (за родината, за фамилията, за родната природа). Втората ария може да бъде патриотична или занимателна. Времетраенето е  до З минути за една ария. Стилът на песните би трябвало да бъде непосредствен до оригинала и съгласуван с задачите на фестивала.

Най-добрите ще получат дипломи, купи и медали за първо, второ и трето място във всяка от трите възрастови трупи. Ще бъде връчена и специфичната премия „ Живият пламък “, както и наградите на Община Панагюрище и на детското жури. Специални оценки са планувани за театрална реализация, за музикален началник, на институции, обединения и компании.

Фестивалът е включен в Националния календар за извънучилищни действия на Министерството на образованието и науката за 2017/2018 година. Посветен е на 140-та годишнина от Освобождението на България и 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР