353,8 млн. лева се предвиждат за Община Пловдив в рамката

...
353,8 млн. лева се предвиждат за Община Пловдив в рамката
Коментари Харесай

Държавата дава 354 млн. лева на Община Пловдив за 2024-а, но парите за проекти намаляват

353,8 млн. лв. се плануват за Община Пловдив в рамката на републиканския бюджет за 2024 година. Тя към този момент бе призната на първо четене от Бюджетната комисия към Народното събрание, като тя ще бъде обсъждана през идващите седмици.
Прочетете още
Почти всички пари за пловдивската община са за делегирани от страната действия.  От 303 млн. лв. за 2023 година, тя скача на 345 млн. лв.. Средствата са за заплати и прехрана на администрацията, учебни заведения, здравни, обществени и други  услуги.

Парите за целеви проекти  обаче понижават. От 9,5 млн. лв. за тази година, за идната Община Пловдив ще има 5,3 млн. лв..  Все отново през 2024-а в бюджета на Пловдив ще вземе изравнителна  дотация от 3,35 млн. лв.,  която може да се употребява за разнообразни планове.

Целта на изравнителната дотация е да компенсира разликите в личните доходи сред общините. Тя се пресмята според формула, като за 2023 година Пловдив не покриваше критериите за подобен вид  субсидиране.

Остава отворен въпросът и дали някои от плановете на Пловдив ще получи целево  финансиране, като това ще се реши при влизането на бюджета в пленарна зала. Кметът Костадин Димитров е изпратил планове за 156 млн. лв. към финансовия министър Асен Василев. Сред тях са двата стадиона, Голямоконарско и Рогошко шосе, кино „ Космос ”, Хуманитарната гимназия, Форум Изток и Юг и други.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР