3500 са българите в Северна Македония - това каза пред

...
3500 са българите в Северна Македония - това каза пред
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Най-голямата етническа част на РСМ са българи

3500 са българите в Северна Македония - това сподели пред външната комисия на Европейския парламент министърът на външните работи на страната Буяр Османи. На тези данни възрази евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев пред Нова телевизия. Българските евродепутати повдигнаха още веднъж въпроса за малтретирането на сънародниците ни в страната.

" Всички исторически източници споделят, че най-голямата етническа част на Македония са българи. По генезис са стотици хиляди - над 120-130 000 с българско поданство ", съобщи още Андрей Ковачев.

„ Трябва да се влага доста повече в превъзмогване в насажданите отрицателни прояви към намерено заявяващи българската си еднаквост, те би трябвало да бъдат интегрирани. Учебниците би трябвало да бъдат изменени. Много е тъжно когато се случва тъкмо противоположното и македонската прокуратура привиква ръководителите на двата български клуба за втълпяване на ненавист, а не че те са подложени на такава. Те нямат никаква отбрана ", изясни Ковачев.

" Османи е от дребното, които демонстрират предпочитание за смяна, само че броя на българите, идваща от броене, са смелите хора, които макар преследванията, са декларирали българската си еднаквост ", безапелационен е Андрей Ковачев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР