350 грама амфетамин са открити при обиска на дома на

...
350 грама амфетамин са открити при обиска на дома на
Коментари Харесай

Затворници запалили джипа на шефа на затвора в Пловдив


350 грама амфетамин са открити при обиска на дома на 55- годишния Илиян Сарийски - Жабата. Той бе арестуван в петък дружно с още двама пловдивчани по съмнение, че са възпламени джипа на началника на пловдивския затвор Божил Иванов. Освен Жабата, както TrafficNews.bg заяви, Районна прокуратура-Пловдив е привлякла като обвинени 39-годишния Александър Господинов - Доктора и Цветелин Кркчийски, прочут като Тъпото, заяви трафикнюз. Тримата са упрекнати и за палежа на коменданта на пандиза Стефан Николов.

Жабата и Доктора имат обвинявания като подбудители, а Кюркчийски - като причинител на палежите. Срещу тях са повдигнати обвинявания по член 330 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Те са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Днес Районна прокуратура-Пловдив внася искане в съда за установяване на мярка за неотклонение по отношение на тримата обвинени.

Илиян Сарийски е държал с изключение на амфетамините и марихуана в дома си. Намерени са близо 70 грама и елекронни везни.



Александър Господинов- Доктора е ортодонт, само че с дебело престъпно досие. През 2015 година бе наказан на 5 години затвор за палеж на 3 автомобила. Едната от тях бе благосъстоятелност на някогашната му другарка Гергана Андреева. Господинов и Андреева имали връзка, само че откакто той е задържан за подправени документи, тя го напуща. Следват серия закани и палежите.



Господинов излежа присъдата си и при започване на годината бе освободен от пандиза.

Цветелин Кюркчийски е бил охранител.



Макар, че са привлечени като обвинени като подбудители, нито Доктора, нито Жабата имат персонален спор с началника на пандиза.

Една от версиите, които се разясняват е, че двамата са имали връзка с ВИП пандизчията Атанас Червенков - Райфъла. Като претекст се разяснява акцията в килията на Атанас Червенков преди десетина дни, когато бе иззет мобилния му телефон и още 4 апарата. В събота Райфъла бе изведен от изолатора на пловдивския затвор и бе изпратен в Софийския.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР