350 000 деца са били подпомогнати в Украйна с програмата

...
350 000 деца са били подпомогнати в Украйна с програмата
Коментари Харесай

УНИЦЕФ помогна на 350 000 деца в Украйна

350 000 деца са били подкрепени в Украйна с програмата на УНИЦЕФ за филантропична парична помощ, озаглавена Spilno, стартирана на 31 март 2022 година, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Програмата е основана, с цел да отговори на потребностите на фамилиите с деца, които са измежду най-уязвимите групи в Украйна. Оттогава УНИЦЕФ е разпределил 125 милиона $ и е достигнал до 350 000 деца, в това число 35 000 с увреждания. На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, която се отрази доста тежко на уязвимите групи.

„ Тази стратегия оказва помощ на фамилиите в рецесия да вършат това, което имат вяра, че е най-хубаво за техните деца “, сподели представител на УНИЦЕФ в Украйна. Програмата Spilno дава приоритет на фамилии с три или повече деца и тези, които отглеждат най-малко едно дете с увреждане в Украйна. Статистическите данни демонстрират, че 81% от фамилиите с три или повече деца живеят под прага на беднотия. Семействата могат да се записват за помощ и да получат бърз отговор посредством онлайн платформа, като определените претенденти получават безусловна дотация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР