35%, вместо предвидените 30% таван за компенсациите на бизнеса за

...
35%, вместо предвидените 30% таван за компенсациите на бизнеса за
Коментари Харесай

С 5% по-висок таван на компенсациите на бизнеса за тока обеща вицепремиерът Василев

35%, вместо плануваните 30% таван за обезщетенията на бизнеса за скъпия ток даде обещание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при чуването му пред две парламентарни комисии. Пред депутатите от енергийната и бюджетната комисии той увери: " До 35% можем с настоящите планове да поемем, защото имаме увеличено финансиране от бюджета " и означи, че всичко оттова нататък значи, че ще би трябвало тези средства да дойдат за сметка на други бюджетни стратегии и надлежно да бъдат разисквани в по-широк формат.

" Ако таванът от 30 се вдигне на 35, това са 50 млн. на месец в допълнение или 150 млн. в допълнение за интервала. Ако отидем на 40, са 300 млн. в допълнение, а в случай че се отстрани напълно - отиваме на 1.2 милиарда – 1.3 милиарда лева, пресметна Василев. Всеки 5% нарастване са 150 милиона, акцентира той.
Бизнесът дава обещание по-високи заплати, в случай че падне таванът на обезщетенията за тока
Да има двуцифрен в проценти растеж на възнагражденията за тази година. Това дава обещание бизнесът, в случай че държавното управление се съгласи да махне тава...
Прочети повече
Финансовият министър изясни, че предвид на по-ниските предстоящи планувани цени, по отношение на първичния разбор, действително до 35% би могло да бъде направено нарастване. Според него, този спомагателен запас би могъл да се върне значително през фондовете, също по този начин и посредством заделения в бюджета малко по-голям запас от пръвоначално упования. " Очаквахме да можем да заделим към 700 млн., само че успяхме да заделим 860 млн., в резултат на осъществени спестявания по министерствата ", посочи вицепремиерът и финансов министър.

Липсата на таван за обезщетенията основава опция за спекулативно държание и второ - безспорна непредвидимост, означи енергийният министър Александър Николов, който също беше изслушан пред двете комисии.

Той увери, че няма да има компании, които са свръхкомпенсирани. " Правим оценки за диференциран метод и той ще започва с дефиницията за " енергийна беднотия ", съобщи още енергийният министър. Той е безапелационен, че без значение дали ни харесва или не, изгодите от отворен пазар са по-големи от отрицателните резултати.

Дали може нуклеарната енергетика да се брои като зелена, ние защитихме на срещата в Брюксел, че би трябвало, посочи вицепремиерът Асен Василев и заяви, че не престават диалозите за схемата за обезщетения, за това по какъв начин пазарът да се структурира, че да има дълготрайни контракти, а не всичко да е в " ден напред ".
Стефан Янев даде обещание: Компенсации за компаниите поради скъпия ток
Протестиращите представители на бизнеса и синдикатите договориха с премиера Стефан Янев финансови обезщетения за компаниите поради цената...
Прочети повече
" Цените може да станат ниски, в случай че спрем износа на ток, само че в случай че излезем от европейския енергиен пазар, доста скоро 60% от износа на България за Европейски Съюз няма да може да се реализира и ще станем доста по-бедни ", предизвести той. " Печалбата ни от достъпа до пазара на Европейски Съюз е много по-голяма от загубата ни от износа на ток ", безапелационен е финансовият министър.

 

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР