35-тото издание на най-известния джаз фестивал в Сардиния Jazz in

...
35-тото издание на най-известния джаз фестивал в Сардиния Jazz in
Коментари Харесай

Васил Петров откри Международния джаз фестивал в Сардиния

35-тото издание на най-известния джаз фестивал в Сардиния „ Jazz in Sardegna “ бе намерено от българската джаз легенда Васил Петров , видя HotArena .

Под съпровода на Биг Бенда на маестро Паоло Нонис артистът пресъздаде някои от безконечните шлагери на Франк Синатра. Изпълнението бе оценено високо от взискателната интернационална аудитория, а триумфът на вечерта бе неоспорим, след три следващи биса.

Фестивалът „ EUROPEAN JAZZ EXPO “ се организира в столицата на Сардиния Каляри и е измежду най-елитните музикални събития в света на джаза . Заедно с музикантите на Паоло Нонис, които стилистично припомнят на Биг Бенда на именития Бъди Рич от 60-те и 70-те години на предишния век, Васил Петров извърши безконечните песни на Франк Синатра в истински аранжименти. Тази година всички концерти от програмата на събитието се организират в елитни джаз клубове.

В 35-годишната си история фестивалът е бил хазаин на най-големите звезди в джаза - тромпетиста Майлс Дейвис, BB King, Dee Dee Brigewater, Chick Corea & Irakere, Ray Charles, Joe Cocker, James Brown, Dizzy Gillespie, Stan Getz, Herbie Hanckock, Chucho Valdes, Ornette Coleman и доста други.

Успехът на Васил Петров в Сардиния идва по-малко от месец преди грандиозния концерт театър „ Sinatra: Vegas “ на 4 декември в зала 1 на НДК, в който звездата ще показа пред българската аудитория шлагери като „ Something stupid ”, „ Strangers in the night “, „ Fly me to the moon “, „ New York, N.Y. “, както и напълно нови тълкования на кино тематики, познати от саундтрака на „ Бандата на Оушън “,  „ Bang Bang “ (She shot me down) от кино лентата „ Убий Бил " на Куентин Тарантино, тематиката „ More ” от кино лентата „ Mondo Cane “.

Заедно с Васил Петров в спектакъла ще вземат участие още Биг Бенд на БНР в цялостен състав под палката на маестро Антони Дончев, посетител солистите Хилда Казасян, Весела Бонева, Брус Джонсън (САЩ) и балет, напомнящ на The Rockettes в ослепителни съвременни театрални костюми, основани извънредно за шоуто.

За първи път оркестрината в зала 1 на Националния замък на културата ще се трансформира в грациозен джаз клуб в стила на Вегас, в който публиката ще има опция да се наслаждения с изключение на на задушевна клубна атмосфера и необикновен тон, и на висок клас напитки по време на спектакъла. На специфични маси с мека приглушена светлина гостите на концерта ще усетят точно онази магия на Лас Вегас от времето на Синатра, въодушевила музиканта да сътвори най-великите си осъществявания.

Медийни сътрудници на събитието са bTV Media Group, сп. Биограф, webcafe.bg.

Билети за концерта-спектакъл към този момент са в продажба от Билетен център НДК, както и в мрежата на ticketportal и ticketpro на цени от 20 лева,30 лева,40 лева и ВИП места по 150 лева.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР