35 от новоизбраните депутати са подписали декларацията на Националната мрежа

...
35 от новоизбраните депутати са подписали декларацията на Националната мрежа
Коментари Харесай

`Ще имат ли децата своя парламентарна група - колко депутати подписаха декларация на НМД?

35 от новоизбраните депутати са подписали декларацията на Националната мрежа на децата „ Стани бранител на децата „. Няма безапелационни, директни отводи от претенденти за народни представители. Неправителствената организация обаче не е адресирала всички политически сили, които влязоха в новия състав на Народното събрание.

„ Въпросът е какъв брой от тях са подготвени не просто да подпишат декларацията, а и да приоритизират детските тематики „, уточни пред БНР Пламена Николова от НМД.

„ По злочестина направихме тази акция. Въпреки късите животи на тези национални събрания – от 45-ото насам, успяхме да придвижим тематики , които като гражданско общество от години не можехме да реализираме триумф по тях “, посочи Николова в предаването „ Преди всички “.

Две от партиите в Народното събрание нямат подписали декларацията на НМД, тъй като от неправителствената организация не са поканили „ Възраждане “ и Има Такъв Народ да се причислят към самодейността.

Относно предизборните акции на партиите Пламена Николова посочи, че няма стратегическо обмисляне за децата и фамилиите .

„ В стратегиите има такива, само че те постоянно остават по-назад, заради други, по-належащи въпроси, които би трябвало да се вземат решение. Това е и нашата задача – макар обстановката, да държим детските тематики . Те са първите, които отпадат от дневния ред, когато обстановката е такава, каквато е сега. “

Повече по тематиката чуйте в звуковия файл.  
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР