35-годишният уругвайски защитник Диего Годин подписа договор с бразилския Атлетико

...
35-годишният уругвайски защитник Диего Годин подписа договор с бразилския Атлетико
Коментари Харесай

35-годишният Годин си взе "сбогом" с Европа, подписа със седми клуб в кариерата си

35-годишният уругвайски бранител Диего Годин подписа контракт с бразилския Атлетико Минейро, откакто реализира съглашение с италианския Каляри за преустановяване на договора му.
Бившият футболист на , който има 153 мача за страната си, подписа до края на 2022 година с алтернатива за удължение, а новината бе обявена от Атлетико, които реализираха дубъл в Бразилия през 2021 година.
Годин държи върха за най-вече мачове с националната фланелка след дебюта си за Уругвай през 2005 година и бе част от състава на " урусите ", който стигна до полуфиналите на Световното състезание през 2010 и победи в Копа Америка година по-късно. Защитникът е взел участие на три международни шампионати.
Стартирайки кариерата си в уругвайския Серо, Годин прекара след това девет години в Атлетико Мадрид, където стана първенец на Испания през 2014 година и подвигна два пъти трофея от Лига Европа.
Той напусна " дюшекчиите " през 2019 година и прекара една година в Интер, преди да се причисли към Каляри през септември 2020 година, изигравайки 40 мача за тима. Сардинците сега се намират в зоната на изпадащите на .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР