35-годишният мъж от тополовградското село Орешник, който се барикадира в

...
35-годишният мъж от тополовградското село Орешник, който се барикадира в
Коментари Харесай

Барикадиралият се мъж от Орешник – с разрешително за оръжие от чужбина

35-годишният мъж от тополовградското село Орешник, който се барикадира в дома си и стреля по служители на реда, имал законно оръжие. Разрешителното му било издадено въпреки това членка на Европейския съюз. Това сподели пред NOVA шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Хасково Ангел Цанков.

В акцията по задържането на мъжа, който е служил във френски легион, участваха повече от 80 души. Мащабната интервенция се провела, с цел да не пострадат служители на реда, жители или самият задържан, изясни Цанков.

В началото полицията посетила дома на Иван по кореспонденция на Софийска районна прокуратура за опасност към различен човек. Тогава той се барикадирал в къщата и заплашил чиновниците на реда с оръжие.

„ Установено е, че той извънредно добре борави с огнестрелно оръжие. Бил е подготвен във френския легион, а може би и от български институции ”, заяви още Цанков.

Хората в Орешник са учудени от неговите дейности. Споделят, че след гибелта на родителите си, Иван живеел самичък. Понякога стрелял с оръжията си, само че в никакъв случай не е бил опасност за близките.

Няма данни да е бил освидетелстван. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР