35-годишна украинка, избягала от войната в Украйна бременна в 7-ми

...
35-годишна украинка, избягала от войната в Украйна бременна в 7-ми
Коментари Харесай

Украинка, избягала от войната в Украйна, роди в Търново

35-годишна украинка, избягала от войната в Украйна бременна в 7-ми месец, е родила преди дни в остарялата столица, потвърдиха от екипа на АГО в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ". Момченчето се появило на бял свят с цезарово сечение под грижите на доцент доктор Светлозар Стойков. То носи името Мирон.

Дария Пугачова пристигнала на 3 март във Велико Търново дружно със своята майка. Напуснали Харков, където се водели едни от най-тежките сражения при започване на съветската инвазия. Избрали да се открият в остарялата столица. В града имали далечни родственици, които ги посрещнали на границата. Благодетел пък дал безплатно собствен апартамент в кв. " Колю Фичето ", в който Дария и майка й да се настанят.

Дария родила своя наследник на 18 май. След 4 дни престой в болничното заведение тя и детето са изписани в чудесно здраве, споделя в. " Борба ".

Дамите от Зонта клуб – Велико Търново обезпечили дрешки, памперси, шишета, играчки, с цел да не липсва нищо на Мирон. 35-годишната майка споделя, че е безпределно признателна на дарителките и не е очаквала такова внимание и угриженост от тяхна страна.

Таткото на бебето е доброволец в Украйна и се занимава с доставката на филантропични помощи в най-засегнатите от войната региони. Той възнамерява да съчетае пътешестване до България, с цел да види за първи път своя правоприемник.

Семейството планува да се върне в Харков, когато войната завърши.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР