35-годишен турски гражданин ще бъде изправен пред съда за опит

...
35-годишен турски гражданин ще бъде изправен пред съда за опит
Коментари Харесай

Съдят турчин за опит за убийство на варненец

35-годишен турски жител ще бъде изправен пред съда за опит за ликвидиране, оповестиха от Окръжната прокуратура във Варна.

Чужденецът с букви А.М. е дълготрайно пребиваващ в България. Завършил висшето си обучение в страната и се открил тук. През лятото на 2021 година, до момента в който разхождал кучето си, се срещнал с жена, живееща покрай дома му, която също отглеждала куче. Покрай домашните си любимци двамата се сближили и станали интимни.

През октомври дамата декларирала на турчина, че би трябвало да прекратят връзките си, защото била сгодена за мъж, който работел в чужбина, и щяла да се омъжва. Това по никакъв начин не се харесало на обвинения. Той не спрял да търси дамата и да желае от нея пояснения, макар безапелационния отвод от нейна страна за връзка. Липсата на внимание изострили отношението на чужденеца към нея. Той я следял, причаквал я пред дома й, търсел непрекъснат контакт. Станал даже недодялан.

Това принудило дамата да показа всичко със брачна половинка си. През юли 2022 година той се завърнал в България и самичък се уверил, че турчинът непрестанно следи брачната половинка му.

На 19 август 2022 година брачният партньор извел кучето на фамилията и поел по нормалния си маршрут. Получил позвъняване от брачната половинка си, която забелязала, че обвиненият още веднъж ги дебне, и решил да се върне в дома си. В този миг А.М. взел решение, че би трябвало да убие мъжа. Засилил се към него, пресрещнал го и му нанесъл удар с нож в региона на врата. Последвал втори удар в региона на гърдите. Пострадалият опитал да се отбрани, макар изобилното кръвотечение, само че не съумял. Нападателят го ранил и в региона на крайници.

Свидетел на случилото се се притекъл на помощ на нападнатия мъж. Обвиняемият, като забелязал това, се отдръпнал и напуснал местопроизшествието. След това се укрил и съумял да заобикаля органите на реда до края на ноември 2022 година, когато бил арестуван и притеглен към наказателна отговорност.

Пострадалият порезни и прободни рани, което наложило незабавни животоспасяващи интервенции. Лекарите съумели да спасят живота му, макар действителната заплаха от гибел, която съществувала първоначално.

Предстои насрочване на делото против 35-годишния турски жител в Окръжния съд. Ако бъде приет за отговорен, обвиненият може да получи от 10 до 20 години затвор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР