35-годишен мъж, за когото в системата все още няма данни

...
35-годишен мъж, за когото в системата все още няма данни
Коментари Харесай

Млади хора без заболявания са сред жертвите на COVID-19 за последните 24 часа

35-годишен мъж, за който в системата към момента няма данни за съпътстващи болести, е измежду жертвите на ковид у нас за последното денонощие. Данни за други здравни проблеми няма и при още жертви на COVID-19 - 45-годишна жена и 55-годишен мъж.

Средната възраст на диагностицираните със болестта за последното денонощие е 51 година. Инфекцията е била открита и при 143 деца и младежи под 19-годишна възраст, сочат още данните.

Данните на Единния информативен портал сочат още, че живота си е изгубил и 43-годишен мъж със сърдечно и бъбречно заболяване.

Преди дни здравните управляващи у нас оповестиха, че английският вид на вируса се удостоверява при към 70% от новите проби. Доказано той заразява все по-млади хора и се постанова те да бъдат хопитализирани, безапелационни са специалистите.

"Освен огромния брой на инфектираните с английския вид на COVID-19, към този момент виждаме и измененията във възрастовата конструкция при тях. Близо 20% от позитивните случаи са под 20-годишна възраст ", съобщи основният здравен държавен контрольор Ангел Кунчев на работно заседание при премиера Бойко Борисов във вторник.

„ Този вид докара и до смяна на възрастовата конструкция. Все по-млади хора са инфектирани от този вариант. Затова е извънредно належащо хората да продължат да съблюдават в този момент настоящите ограничения “, изясни шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР