35-годишен бургазлия стана жертва на брутална схема, организирана от негов

...
35-годишен бургазлия стана жертва на брутална схема, организирана от негов
Коментари Харесай

Ето го изрода, изнудвал приятел за 180 бона

35-годишен бургазлия стана жертва на брутална скица, проведена от негов другар. 186 хиляди лв. му е коствало „ да си обезпечи успокоение от полицията “.  Изнудвачът е 23-годишният Алекс Димитров, оповестява Флагман.бг.

Алекс и жертвата му се срещнали в бар в Бургас, дружбата им е траяла в обществените мрежи и за малко време са станали близки другари. Не след дълго 23-годишният мъж е изискал заем от новия си другар.

Върнал сумата в обещания период. Историята се е повторила няколко пъти, до момента в който сумата не се е нараснала до 10 хиляди лв., с които Алекс възнамерявал да стартира бизнес, с който ще генерира облага, която ще разделят двамата. 35-годишният мъж повярвал на всяка дума и всякога услужливо давал поисканите пари. 

Бургазлията обаче е бил като ударен от гръм, когато приятелят му „ си е признал “, че в действителност бизнесът е за незаконна активност, а точно продажба на опиати, а полицията знаела всичко. Алекс е обяснил, че двамата били следени и подслушвани дълго време. А с цел да не се стигне до арест, трябвало да се заплаща на високопоставени полицейски чиновници от София. 



За да не бъде арестуван и да си обезпечи успокоение – както на него, по този начин и на Алекс, жертвата дал всичките си спестявания. Наложило се е и да тегли заеми, да взима назаем от другари и родственици.

Накрая мъжът не е издържал на напрежението и е споделил със своите близки на какво е подложен. Така се стигнало и до разкриването на схемата и закононарушението. Негови родственици са подали сигнал в полицията, която задържа изнудвача.

С парите Алекс си е обезпечил разточителен живот. Купувал скъпи облекла, 8 хиляди лв. е дал за мотоциклет, а огромна сума е проиграл в игрални зали. 

На жертвата даже не му е минавало през мозъка, че е обект на закононарушение, сподели ст. комисар Калоян Калоянов. 35-годишният бургазлия работел във компания, правил и различен тип законна активност, по този начин съумял да придобие парите. 

Потърпевшият толкоз вярвал на историята, че даже обмислял самоубийство, разкриха още от полицията по време на брифинг. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР