35 фирми-изложители, 7 финансиращи институции, 20 лектори, 10 стартъпа, превърнали

...
35 фирми-изложители, 7 финансиращи институции, 20 лектори, 10 стартъпа, превърнали
Коментари Харесай

Стартъп екосистемата в България се събра на Sofia Startup Expo 2018

35 фирми-изложители, 7 финансиращи институции, 20 лектори, 10 стартъпа, трансформирали се към този момент в сполучлив бизнес, 12 водачи, бизнесмени, бизнес ангели и визионери вземат участие в Sofia Startup Expo 2018. Първото в България ревю за започващи новаторски компании се организира през днешния ден и на следващия ден в Иновационен конгрес „ Джон Атанасов “, София Тех Парк.

Събитието бе намерено от заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев. „ Извървяхме дълъг път за относително малко време и през днешния ден изрично можем да кажем, че в България към този момент има стартъп общественост и разрастваща се стартъп еко система. Днешното събитие е следващо доказателство за това “, сподели зам.-министър Манолев.



В експозицията на Sofia Startup Expo са показани необятна гама от нови технологии, съвременни услуги и артикули в разнообразни категории, в това число и с в допълнение знание за IoT - интернет на нещата и нововъведения. Посетителите могат да видят устройство, което е елементарно се слага на всеки вид очила и дава опция на слепите и хората със затруднено виждане да се оправят сами с дневните си интензивности. С него те могат да четат, да разпознават лица, банкноти, артикули и други



Компания, която създава безпилотни коли демонстрира „ трето око “, което оказва помощ на водача да предотврати произшествия. Системата предизвестява за заплаха от злополука с автомобил, боричкане на пешеходец и или колоездач. На ревюто е показана система за ръководство и регулирате цялостната екосистема в дома или офиса, медицински програмен продукт за новаторско ръководство на медицинските кабинети/апаратура и обслужването на пациенти, както и платформа за просветителни игри за деца в начална учебна възраст, която развива техните обществени умения в конкурентна среда. Сред прототипите и експонатите са още уеб-базирани или мобилни приложения за експортни компании, за надзор на достъпа, одити и онлайн канали за продажба, система за енергиен мониторинг, която следи енергопотреблението в действително време и разрешава понижаване на разхода. Представени са стартъпи за основаване на нова образна действителност, артистичен и събитиен мениджмънт, изобретателни пространства, културни стартъпи и други



Всички компании-изложители и представяните от тях планове можете да видите на www.sofiastartupexpo.eu. Експозицията продължава и на следващия ден, а входът свободен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР