35 души бяха убити, като най-малко 22 от тях деца,

...
35 души бяха убити, като най-малко 22 от тях деца,
Коментари Харесай

Бивш полицай уби 35 души в Тайланд. Сред жертвите са и 22 деца

35 души бяха убити, като минимум 22 от тях деца, откакто тежко въоръжен мъж откри пукотевица в детски център в град Нонгбуа Лампху в Тайланд, съобщи Асошиейтед прес. След касапницата мъжът побягнал с колата си като траял да стреля от нея. Така умъртвил още две деца и девет възрастни.

Той съумял да се добере до дома си, където прострелял брачната половинка и детето си и се самубил. Нападателят е разпознат от управляващите.Това е  34-годишният някогашен служител на реда Паня Камрап.

Според локалните служби за сигурност това е най-смъртоносната всеобща пукотевица в историята на страната. Снимки и видеоклипове, оповестени онлайн от центъра за дневни грижи за деца, демонстрират покъртителни подиуми на насилието. В клиповете се чуват писъци на обезумели от тъга и смут родители. Районът е цялостен с коли за спешна помощ и полицейски коли, а екипите търсят ранени и оживели в потрес.

Очевидец от мястото на нещастието сподели пред тайландската телевизия Kom Chad Leuk, че при типа на приближаващия мъж с оръжие в ръка, личният състав е заключил вратата, само че нападателят стрелял през нея. „ Веднага простреля учителка, която държеше дете в ръцете си “, сподели жена, която също е свидетел на ужаса. „ Не мислех, че ще убива деца, само че той стартира да стреля безсистемно напряко през вратата “, споделя оживялата жена.

Властите идентифицираха нападателя като някогашен служител на реда. Те обясниха, че той е влезнал в детския център в североизточния тайландски град Нонгбуа Лампху. Двадесет и две деца и двама възрастни са били убити в постройката, преди нападателят да избяга, съгласно изказване на полицията. „ Той продължи да стреля по хора от колата си “, съобщи пред Асошиейтед прес генерал-майорът от полицията Пайсал Луесомбон.  Ген. Пейзел сподели пред PPTV,  че Камрап е бил уволнен от полицията по-рано тази година поради закононарушения, свързани с опиати. При нападението той е употребявал голям брой оръжия, в това число револвер, пушка и нож.

Смъртните случаи, свързани с огнестрелно оръжие, в Тайланд са доста по-ниски, в сравнение с в страни като Съединените щати и Бразилия, само че по-високи, спрямо Япония и Сингапур, които имат строги закони за надзор върху оръжията. Преди месец чиновник простреля сътрудници във Военния лицей на тайландската войска в Банкок. Той умъртви двама и рани още един, преди да бъде задържан. Предишната най-тежка всеобща пукотевица в страната включваше неудовлетворен боец, който откри огън в и към мол в североизточния град Накхон Рачасима през 2020 година, като умъртви 29 души, преди да бъде убит от силите за сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР